Latte macchiato

on

Wat is een Latte Macchiato

Heb je je ook wel eens afgevraagd wat een Latte Macchiato is? En wat het verschil is tussen een koffie Latte, een Latte Macchiato en een Cappuchino? Het zijn alle drie koffie met melk, maar net op een andere manier bereid, waardoor een andere smaakbeleving ontstaat.

Bij een koffie Latte wordt melk aan de koffie toegevoegd. Een Cappuchino bestaat uit koffie met koffieschuim. Bij een Latte Macchiato wordt de koffie, Espresso, aan de melk toegevoegd.

Een Latte Macchiato bestaat dus voor het grootste gedeelte uit melk. Omdat de melk het belangrijkste bestanddeel is, moet het dus wel goede melk zijn. Biologische melk heeft geen bijsmaak en kan het beste voor de Latte Macchiato gebruikt worden. Je drinkt de koffie onder het melkschuim vandaan. De smaak is daarom toch krachtiger dan je denkt ondanks de hoeveelheid melk!

Latte Macchiato in een groot glas

Latte Macchiato drink je niet in een (klein) koffiekopje. Een echte Latte Macchiato drink je uit een grote glazen beker! Eigenlijk hoor je deze koffie niet door te roeren. Omdat je koffie onder het melkschuim vandaan drinkt, vinden sommige mensen de smaak van de espresso te sterk. Dan is het prima om de koffie een klein beetje door de melk te roeren.

Latte Macchiato lepels

Een probleem waar veel mensen tegen aanlopen is dat het moeilijk is een grote koffielepel te kopen voor het drinken van koffie in grote glazen. Die hebben mensen niet standaard in huis. Heb je net een koffieapparaat aangeschaft en kun je daarmee verschillende soorten koffie bereiden? Dan is het handig om ook een paar grote koffielepels in huis te hebben.

Latte Macchiato lepel / Sorbetlepel | Napoleonbestek.nl

Bekijk hier het assortiment Latte Macchiato lepels

Lange lepels van EME napoleonbestek.nl

Echt bijzonder mooi zijn de lange lepels van Napoleonbestek.nl. Deze lepels die ook gebruikt kunnen worden als sorbetlepel, zijn verkrijgbaar in maar liefst 16 verschillende parelmoerkleuren. Dat maakt het genieten van je Latte Macchiato extra bijzonder! En wedden dat je gasten dit ook geweldig gaan vinden? Naast de lange koffielepels heeft Napoleonbestek.nl ook andere koffielepels in het assortiment. Naast de gewone koffie-/theelepel heeft Napoleon bestek ook kleine koffielepeltjes in het assortiment. Deze zogenaamde mokkalepels zijn uitstekend geschikt voor de kleinere kopjes waaronder Espresso.

Kleine koffielepel / Mokkalepel | Napoleonbestek.nl