Wat eten we met warm weer?

on

Als het warm is, heb je niet altijd zin om te koken of in warm eten. Het liefst heb je snel iets klaar, wat toch lekker en gezond is. Heb je geen inspiratie? Ben je de bbq zat en wil je iets anders op tafel? Lekker, snel klaar en ook nog eens gezond? Lees dan snel verder!

Maaltijdsalades

Het leuke van een maaltijdsalade is dat je deze geheel naar eigen inzicht kunt klaar maken. Je kunt de ingrediënten gebruiken die je zelf lekker vindt. Maak de salade direct klaar op een bord. Gebruik eerst sla, komkommer, tomaat, avocado, fruit (bijvoorbeeld mango, appel en druiven). Voeg eventueel groenten toe (zoals groene asperges, broccoli, of haricots verts). Kook de groente niet te gaar zodat deze een lekker bite heeft. Verrijk de salade met bijvoorbeeld tonijn of gebakken kipfilet. Ook lekker met een gekookt eitje, geraspte kaas of (verkruimelde) feta-kaas en zwarte olijven (zonder pit). Maak vervolgens de salade af met een frisse dressing. Geen dressing in huis? Maak deze dan zelf met een beetje yoghurt, honing, azijn en peper.

bron: optimavita.nl

Tapas

Echt makkelijk zijn Tapas. Een grote plank met tapas gerechten. Lekker met een stukje stokbrood. Zet de plank midden op tafel (buiten of binnen). Eigenlijk kun je alle kleine hapjes als Tapas gebruiken. Verschillende soorten ham, kaasjes, olijven, etc. Tapas kunnen kleine warme of koude gerechten zijn (of een combinatie van beiden) geserveerd met verschillende sausjes en vers brood of tortilla of kleine (gebakken) aardappeltjes. Wij hebben als eens eerder een blog geschreven over Tapas. Deze moet u beslist even lezen om lekkere ideeën op te doen. Bekijk het blog hier.

Tapas plank met tapasbestek van Napoleon

Wraps

Het makkelijke van wraps is dat je deze ook kunt beleggen met ingrediënten naar keuze. Besmeer de wrap eerst met een kaasspread (bijvoorbeeld met knoflook, basilicum of andere kruiden). Afhankelijk van de ingrediënten is een dun laagje pesto of truffelmayonaise ook erg lekker! (Dit kan bijvoorbeeld erg goed bij carpaccio!) Bedek de wrap met vleeswaren (ham, kip- of kalkoenfilet of carpaccio) of vis (bijvoorbeeld zalmfilet). Bedek deze vervolgens met sla (erg lekker is rucola, omdat deze een iets sterkere smaak heeft).

Toch zin in iets warms? Bak dan bijvoorbeeld wat kipblokjes en wikkel deze in de wrap. Een ander warm alternatief is een wrap bedekken met ham en kaas, dubbelvouwen en langzaam in een koekenpan aan beide kanten bakken. Zodra de kaas goed is gesmolten en de wrap wat bruin is, is deze klaar.

Zuivel

Heb je zin in een lekkere frisse maaltijd? Dan is yoghurt of kwark een ideale lichte maaltijd voor een warme zomerse dag. Verrijk de yoghurt of kwark met muesli en lekker fruit! Je kunt het zo lekker maken als jezelf wilt!

Fruit

Heb je echt weinig trek door de warmte? Maak dan een lekker bakje gemengd fruit. Zo krijg je toch vitaminen en vocht binnen. Er zijn nu zoveel soorten fruit dat je lekker kunt combineren. Ook lekker als toevoeging bij de maaltijdsalade of bij de yoghurt of kwark.