Halloween? Griezelfeest!

Op 31 oktober 2018 is het weer Halloween. Wat vieren of herdenken wij dan eigenlijk? Waar komt dit feestje vandaan?

Jaren geleden was Halloween nog niet zo bekend in Nederland. Het is vooral een feest dat wordt gevierd in Amerika, Canada, Engeland en Ierland. De laatste jaren wordt Halloween steeds populairder in Europa. Ook in Nederland: steeds vaker worden rond Halloween leuke activiteiten georganiseerd: leuke spelletjes, griezeltochten of zelfs een halloweendiner.


De oorsprong van Halloween

all hallows eve
foto: http://www.halloween.wikia.com

 

Halloween is ontstaan uit ‘All Hallows Eve’, oftewel: Allerheiligen. Volgens de Keltische kalender was 31 oktober oudejaarsavond omdat op 1 november het nieuwe jaar begon. Halloween werd vooral door de Kelten gevierd. Men geloofde dat de geesten van overledenen terugkeerden op aarde om een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. Deze geesten werden gelokt met eten dat voor de voordeur werd neergelegd. Om te voorkomen dat boze geesten zouden terugkeren werden maskers gedragen.

 


Halloween in Nederland en België

In Nederland en België gaan kinderen verkleed langs de deuren om snoep op te halen. Ook worden steeds vaker huizen versierd en worden er Halloween feesten georganiseerd of griezeltochten voor kinderen en volwassenen. Je kunt er niet meer omheen. Alles kleurt oranje, zwart, grijs en wit.

Organiseer een Halloween diner!

Wil je een keer iets origineels doen voor familie of vrienden? Organiseer dan een Halloween diner! Hoe leuk is het om iets lekkers op tafel te zetten dat er toch eng en vies uitziet? Wij hebben op Internet een paar leuke ideeën gevonden.

halloween recept
foto: allerhande

Tip: Gebruik bij het diner bestek in de kleuren oranje, zwart en grijs en witTaartbestek

Geen zin in het organiseren van een Halloween diner? Je kunt het ook eenvoudig houden. Als je vrienden of familie op bezoek krijgt of uitnodigt rond Halloween, kun je vrij eenvoudig deze sfeer aan tafel brengen.

taartbestek napoleonbestek.nl
taartbestek napoleonbestek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.