Vintage is hip!

Vintage. Een woord die iedereen wel kent, maar wat betekent dit nu eigenlijk? Het antwoord is niet makkelijk te geven omdat de term vintage op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Omdat het hip is. Wij houden het simpel: zodra het een gevoel van nostalgie oproept, mag je het vintage noemen. Vintage zit tussen antiek (zo’n 20 jaar geleden) en retro (jaren ’80) in.


Vintage stijl

Er zijn inmiddels veel producten in de vintage stijl. Vooral op gebied van wonen (asseccoires) is er veel te verkrijgen. Maar ook kleding en gebruiksartikelen. Je kunt nieuwe producten kopen in de vintage stijl, maar ook rommelmarkten afstruinen naar echte oude producten die authentiek vintage zijn. Oude kleuren, een beetje beschadigd of roestig: accenten die de vintage stijl versterken.

Cultuurkantine


Vintage aan tafel

Het maakt niet uit wat je stijl is: voor gelegenheden kun je ook de vintage sfeer toevoegen. Neem bijvoorbeeld een gezellig diner. Hoe leuk is het om je tafel een vintage look te geven met leuke details. Bijvoorbeeld de kleuren. De bekende kleuren zijn natuurlijk zacht rose, groen, blauw, grijs, creme en wit. Je kunt het tafelkleed of tafellopers of servetten in deze kleur(en) gebruiken. Of ouderwets servies met vintagekleuren of vintage bestek. Of wat dacht je van de tafel zelf! Dat ziet er toch zeer sfeervol uit?

gekleurd bestek
vintage bestek – napoleonbestek.nl

Vintage make over

Wil jij wel eens iets anders in huis? Tover bijvoorbeeld je meubels om tot een mooi vintage meubel. Hoe? Gewoon met krijtverf! Wij hebben deze bruine grenen kast in 1 dag omgetoverd tot een mooie, zachtgroen vintage meubel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.