Origineel cadeau

Een origineel cadeau geven is vaak een dilemma! Herken jij dit ook? Vaak geef je uiteindelijk maar contant geld of een cadeaubon, zodat de ontvanger in ieder geval iets kan kopen wat hij of zij leuk vindt.

Een cadeau geven aan iemand die je goed kent is vaak niet moeilijk. Vaak is de cadeauwens al bekend en weet je precies waar je iemand een plezier mee kan doen. Het komt ook vaak voor dat je een cadeau moet kopen voor minder bekende mensen. Dan wordt het toch lastiger.


Welk cadeau bij welke gelegenheid?

Allereerst is het belangrijk te weten wat de gelegenheid is. Is het een huwelijkscadeau? een verjaardagscadeau? Of wil je graag iemand bedanken? Is het familie of een collega? Omstandigheden die bepalen welk cadeau het meest passend is.

Huwelijkscadeau

Waar maak je een bruidspaar gelukkig mee? De meeste bruidsparen hebben hun wensen wel duidelijk gemaakt. Veel bruidsparen vragen geld. Dit kunnen zij dan besteden zoals zij dit willen. Er zijn bruidsparen die graag een bijdrage in de kosten willen voor het feest. Anderen willen graag het geld besteden aan de huwelijksreis. Veel bruidsparen gebruiken het voor de uitzet of spulletjes voor in en om het huis. Het is gebruikelijk om voor een huwelijk een wat hogere uitgave te doen dan andere cadeau’s.

Taartbestek van Napoleonbestek.nl

Verjaardagscadeau

De meeste jarigen geven niet zoveel om het cadeau. Dat je op bezoek komt, is eigenlijk al voldoende. Het cadeau is meer symbolisch en wordt gezien als een kleinigheid. Je hoeft daarom meestal ook niet veel uit te geven. Wat jij zelf aan financiele waarde krijgt van een persoon, kun je als maatstaf gebruiken voor wat jij aan deze persoon kunt geven.


 

Tip: Als je het moeilijk vindt om een leuk cadeau geven, kies iets wat pas bij een activiteit dat ieder mens in ieder geval altijd doet. Eten bijvoorbeeld. Iets geven voor aan tafel is altijd goed.

Bestek cadeau

Het is niet meteen iets waar je meteen aan denkt, maar wist je dat je met bestek altijd goed zit? Wij leggen graat uit waarom.

Er zijn besteksoorten die passen bij alle typen bestek. Je hoeft dus niet te weten wat voor bestek degene heeft die je een cadeau wilt geven. Wel is het belangrijk dat je een indruk krijgt van de stijl en sfeer in huis en bestek zoekt wat hier bij past.

Je kunt nooit de mist ingaan met opschepbestek, taartbestek of tapasbestek. Daar kun je immers niet genoeg van hebben. Een ander type van dit bestek kan het juist extra bijzonder en sfeervol maken aan tafel. Zo kun je bijvoorbeeld gekleurd bestek geven in de kleur van de inrichting. Een mooi slacouvert bijvoorbeeld. Deze past toch overal bij?

Slabestek van Napoleonbestek.nl

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.