Sfeervol buiten eten

Genieten jullie ook zo van het heerlijke weer? Het lekkere voorjaar zet zich voort in deze prachtige zomer. En dat betekent veel buiten zitten en buiten eten.

Geluksgevoel

Samen eten is al supergezellig. Maar op de een of andere manier versterkt het buiten eten de sfeer. Het lekkere weer en de zon zorgen er al voor dat we ons prettiger voelen. Als je ’s ochtends wakker wordt en de zon schijnt, sta je al heel anders op.

Wist je dat uit onderzoek (University of Michigan) is gebleken dat ‘buiten zijn’ zorgt voor een beter humeur, minder stress en meer creativiteit? En dat gecombineerd met lekker eten (wat ook al voor een gevoel van genot zorgt) en samenzijn met familie en vrienden. Dan is het geluksgevoel compleet.

Een barbeque is natuurlijk al heel gezellig en heeft een informeel karakter. Heb je al eens overwogen om het anders aan te pakken en gewoon buiten te genieten van een diner alsof je op een terras zit van een gezellig restaurant of bistro?

Sfeervol gedekte tafel

Om het helemaal compleet te maken, zorg je er natuurlijk voor dat ook de locatie  sfeervol is ingericht. Dan kan bij een haardvuur op het strand, of met picknickmand in het bos of park, of op een terras van een sfeervol restaurant. Maar waarom niet gewoon in uw achtertuin.

Voor het sfeervol eten buiten in je achtertuin is de keuze relevant van het soort tafel dat je wilt dekken, het (eventuele) tafellinnen, het bestek en het gerecht.

Dinerbestek Rood

Hierbij wat handige tips:

  • Bepaal eerst een thema. Wil je een chique of juist een landelijk gedekte tafel? Is het gerecht al bekend? Dan kun je ook het thema aanpassen aan het gerecht of het land van herkomst van dit gerecht.
  • Pas de kleur van het tafelkleed aan op het gekozen thema. Of heb je een mooie robuuste houten tafel? Dan is het misschien veel leuker om geen tafelkleed te kiezen (of alleen placemats). Kies voor een chique uitstraling bijvoorbeeld bijvoorbeeld een mooie linnen tafellaken (met ingeweven motief). Voor een meer vlotte, warme uitstraling kun je kiezen voor een tafellaken met vrolijke print. Heb je iets te vieren? Gebruik dan vrolijke, feestelijke tinten.
  • Het bestek kun je prima aanpassen bij de gekozen kleur(en). Aan een chique gedekte tafel mag zilver bestek natuurlijk niet ontbreken. Maar ook bestek met een parelmoer handvat zorgt voor een chique uitstraling! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor bestek met gekleurd handvat, passend bij het gekozen thema, bij het tafelkleed of  bestek dat past bij het servies.
  • Ook de gerechten kunt u kiezen op basis van het gekozen thema. Kiest u voor een Italiaanse pasta of juist voor een frisse zomersalade?

Veel (buiten)eetplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.