Bestek kopen. Waar moet ik op letten?

on

Als je overweegt bestek te kopen, moet je op een aantal dingen letten. Bestek koop je niet iedere dag en is ook vaak een grote uitgave. Als je eenmaal bestek hebt gekocht, wil je het ook jaren blijven gebruiken. Daarom geven wij je graag wat tips. Waar moet je allemaal op letten?

Aantal personen

Als eerste adviseren wij je vast te stellen voor hoeveel personen je bestek wilt kopen. En natuurlijk moet je hierbij ook rekening houden met eventuele gasten die wel eens een hapje mee eten. De meeste besteksets zijn gemaakt voor 6 personen en bestaan meestal uit een dinermes, dinervork, dinerlepel en theelepel. De besteksets zijn dus 24-delig.

Bestek dat niet mag ontbreken

Er zijn veel besteksoorten. Een aantal soorten bestek mag echt niet ontbreken, andere soorten zijn gewoon erg leuk om er bij te hebben en maken uw bestek nog completer. Welke soorten jij graag aan je bestek wilt toevoegen is ook vaak een persoonlijke keuze. Maar wat zeker handig is om te hebben zijn de volgende besteksoorten:

  • taartvorkjes
  • taartschep
  • opscheplepels
  • slacouvert
  • sauslepel/juslepel
Taartschep
taartschep transparant (napoleonbestek.nl)

Niet echt noodzakelijk maar wel heel erg leuk om er bij te hebben zijn bijvoorbeeld de rijstlepel, spaghettilepel, vleesvork of bijvoorbeeld het kleinere bestek, zoals kaasmesjes en botermesjes.

Het materiaal

Het materiaal is ook een persoonlijke keuze, maar is erg belangrijk omdat dit ook wat zegt over de kwaliteit en onderhoud van het bestek. Je investeert veel geld in het bestek, dus je wilt ook dat je er lang van kunt genieten!

Bestek kan uit een of twee delen bestaan. Bij een tweedelig bestek is het heft van een ander, vaak decoratief materiaal. Meestal is dit kunststof. Bestek dat uit twee stukken bestaat is altijd gevoeliger en kan breken. Daarom is het goed om de onderhoudsinstructies die de winkel of de fabrikant adviseert goed op te volgen

Ook al is het bestek vaatwasbestendig, het blijft altijd beter om het bestek met de hand af te wassen. Bij bestek dat bestaat uit twee delen is het onderhoud erg belangrijk. Napoleonbestek.nl heeft een aantal slimme onderhoudsinstructies op de website staan.

18/10? Wat is dat?

Tegenwoordig wordt het bestek vooral gemaakt van roestvast staal, ook wel RVS genoemd. Roestvast staal bestaat uit een combinatie van materialen. De meestvoorkomende samenstelling is 18/10. Dit betekent dat het RVS bestaat uit 18% chroom en 10% nikkel. Nikkel maakt het bestek duurder, maar is essentieel om krassen en corrosie tegen te gaan. Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor 18/10. Wil je liever goedkoper bestek? Kies dan voor 18/0 (0% nikkel).

het design

Het design dat u kiest is erg persoonlijk. Maar wel belangrijk als het gaat om de sfeer die u aan tafel wilt uitstralen! Houdt u van strak en modern of juist van klassiek, vintage of barok bestek? Wilt u graag gekleurd bestek zodat u dit goed kunt combineren met uw servies of inrichting van het huis?

Dinerbestek
wit dinerbestek (napoleonbestek.nl)

Heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Twijfelt u? Maak een afspraak en kom gerust langs met uw servies, zodat u zelf kunt kijken welke kleur bestek het beste bij uw servies past. Toch de verkeerde kleur gekozen? Geen probleem. Bij ons kunt het bestek altijd gratis binnen 14 terugsturen. Wel zo makkelijk toch?

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.